Preventie

Tandenpoetsen

Tandenpoetsen

De meest geadviseerde poetsmethode is om korte horizontale bewegingen te maken. Besteed vooral veel aandacht aan de overgang van het tandvlees naar de tand en kies.

Zet de borstel op deze plek schuin in een hoek van 45 graden op het tandvlees. Als u de borstel aan het eind van de steel tussen de duim en vingertoppen houdt, oefent u voldoende druk uit. Belangrijk is verder een vaste poetsvolgorde aan te houden. Houd daarbij de stelregel binnen-, buiten- en bovenkant aan. Zo slaat u niet per ongeluk bepaalde plaatsen over. Poets twee maal per dag gedurende 2 minuten.

U kunt het beste een zachte tandenborstel gebruiken.

Nog beter is een elektrische tandenborstel, omdat deze 2 keer zoveel tandplak verwijdert als een gewone handtandenborstel. Houdt de opzetborstel op het tandoppervlak net over de tandvleesrand en volg daarbij de vorm van uw tanden en kiezen. Besteed een paar seconden aan elke tand en kies. Ook de opzetborstel houdt u in een hoek van 45 graden op de overgang van tandvlees naar tand of kies.

Vergeet niet om de ruimte tussen uw tanden en kiezen te reinigen met stokers of ragers.

Een vraag, afspraak maken of inschrijven als nieuwe patient?

Wij stellen prijs op een ontspannen sfeer die bijdraagt aan een meer plezierig bezoek aan de tandarts. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen