Preventie

Rager

Rager tandarts Sliedrecht

Ragers zijn er in verschillende soorten en dikten. Sommige ragers hebben een lange spiraalborstel; andere hebben een kort borsteltje dat in een handvat of houder wordt vastgezet. Overleg met uw tandarts, mondhygiënist of paro-preventie assistente welke rager(s) u het beste kunt gebruiken.

In het begin kan het gebruik soms pijnlijk zijn. Het tandvlees gaat dan snel bloeden! Dit komt door ontstoken tandvlees. Wanneer u dagelijks een rager gebruikt, verdwijnt de ontsteking en daardoor het bloeden. Het gebruik zal dan niet meer pijnlijk zijn.

  • Spoel u mond niet na, na het tandenpoetsen, u gebruikt nu de achtergebleven tandpasta tijdens het rageren. Houd de rager tussen de duim en wijsvinger en duw deze vanaf de buitenkant tussen de tanden en kiezen. Met de andere vingers steunt u tegen de aangrenzende tanden of kiezen.
  • Een rager moet tijdens het gebruik enige weerstand ondervinden, maar de metalen kern (draad) mag de tanden en kiezen en het tandvlees niet raken. Voor de tussenruimten achter in de mond kunt u de rager een beetje ombuigen.
  • Beweeg de rager een paar keer heen en weer. U kunt daarbij soms het raakvlak met de tand vergroten door van richting te veranderen.

Een vraag, afspraak maken of inschrijven als nieuwe patient?

Wij stellen prijs op een ontspannen sfeer die bijdraagt aan een meer plezierig bezoek aan de tandarts. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen