Preventie

Wat doet de paro-preventieassistent?

Wat doet de paro-preventieassistent?

De (paro) preventieassistente is een assistente die nascholing heeft gevolgd om zelfstandige handelingen te doen, zoals: tandsteen verwijderen, sealen, afdrukken maken, noodkronen maken en plaatsen.

Maar ze werkt ook met name aan de zorg voor een verbeterde mondhygiëne en daardoor een gezonder tandvlees en een schone mond (door middel van instructie geven en tandsteen verwijderen).

Ze mag tot een bepaalde diepte onder het tandvlees komen, zit het tandsteen namelijk dieper dan 6 mm, dan wordt u doorverwezen naar een mondhygiëniste. Tijdens de halfjaarlijkse controle, zal de tandarts altijd kijken of u tandsteen heeft en hoe diep het zit. Aan de hand hier van krijgt u een advies. En kunt u een afspraak maken bij de paro-preventie assistente of de mondhygiëniste.

De (paro) preventieassistente werkt op donderdag van 8.00 – 12.00 uur en van 13.15 – 16.00 uur in onze praktijk. Maak ook kennis met onze tandartspraktijk in de regio Sliedrecht, Papendrecht, Hardinxveld, Gorinchem en Dordrecht of neem contact op.

Een vraag, afspraak maken of inschrijven als nieuwe patient?

Wij stellen prijs op een ontspannen sfeer die bijdraagt aan een meer plezierig bezoek aan de tandarts. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen