Preventie

Gewoon Gaaf

Gewoon Gaaf

Wat is Gewoon Gaaf? Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De tandarts of preventie-assistente geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind.

Zij begeleidt het kind een gaaf gebit te hebben en te houden. Bij Gewoon Gaaf maakt de tandarts of preventieassistente een risico-inschatting. Hoe goed zorgt de ouder en het kind voor het gebit van het kind? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door?

Is het kind aan het wisselen? Heeft hij/zij (beginnende) gaatjes in het gebit? Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de preventie-assistente het moment waarop hij de (ouder van) het kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.

Gewoon Gaaf! Doe je mee?

De Gewoon Gaaf-methode helpt kinderen hun gebit gaaf te houden. Onder begeleiding van de mondzorgverlener kunnen ouders, samen met hun kind het gebit gaaf en zijn mond gezond houden.

Een vraag, afspraak maken of inschrijven als nieuwe patient?

Wij stellen prijs op een ontspannen sfeer die bijdraagt aan een meer plezierig bezoek aan de tandarts. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen