Behandelingen

Wortelkanaalbehandeling (endodontie)

Wortelkanaalbehandeling (endodontie) tandarts Sliedrecht

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het gedeelte wat u ziet, de wortels ziet u niet. Deze zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Als dit ontstoken is, is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk.

Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijdert de tandarts het ontstoken tandweefsel. Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel een kanaal- of zenuwbehandeling genoemd.

Deze behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en rubberdam. Dit laatste is een lapje wat over uw mond wordt gespannen, zodat de tandarts speekselvrij kan werken.

Nadat de tandarts het ontstoken tandweefsel heeft verwijderd, reinigt ze de kanalen met vijltjes en spoelt ze het met desinfecterende vloeistof.

Vervolgens kunnen de kanalen gevuld worden met rubberen stiftjes. Na de wortelkanaalbehandeling dicht ze de kies met een gewone vulling. Als laatste wordt er een controlefoto van de tand of kies gemaakt. Doordat de tand of kies geen doorbloeding meer krijgt, kan deze verzwakken en brosser worden. Daarom wordt er in de meeste gevallen na minimaal een half jaar een kroon geadviseerd. De wortelkanaalbehandeling vergt veel tijd. Namelijk 3 kwartier tot een uur. Na het reinigen van de wortelkanalen kunt u eventueel nog een paar dagen wat napijn verwachten. U kunt de pijn onderdrukken door een pijnstiller in te nemen.

Ons team is gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen, maak ook kennis met onze tandartspraktijk in de regio Sliedrecht, Papendrecht, Hardinxveld, Gorinchem en Dordrecht of neem contact op.

Een vraag, afspraak maken of inschrijven als nieuwe patient?

Wij stellen prijs op een ontspannen sfeer die bijdraagt aan een meer plezierig bezoek aan de tandarts. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen