Behandelingen

Prothese / kunstgebit

Prothese / kunstgebit tandarts Sliedrecht

Er zijn verschillende protheses. Volledige prothese, overkappingsprothese, plaat- of frameprothese. Een volledige prothese wordt gemaakt als u geen tanden en kiezen meer heeft, of als u deze wilt laten trekken. Daar in de meeste gevallen de kaken zullen gaan slinken wordt de prothese in de loop van de tijd ‘te groot’. In zo’n geval passen wij de prothese aan door er een ‘voering’ in te leggen, waardoor de prothese weer steviger zit.

Een overkappingsprothese is een prothese die rust op twee wortels of twee implantaten in de onderkaak.

Deze werken als een soort pijlers en geeft de onderprothese meer steun en houvast. Deze wortels worden in de meeste gevallen voorbereid met een wortelkanaalbehandeling.

Het voordeel van deze prothese is, dat de druk tijdens het kauwen niet alleen op het tandvlees wordt opgevangen, maar ook deels op de pijlers onder het kunstgebit, waardoor het bot minder zal slinken. De pijlers/wortels moeten goed schoon gehouden worden!

De plaatprothese is een gedeeltelijke prothese die tussen de tanden en kiezen zit. Deze rust op het slijmvlies van de mond. Soms zit er een ankertje aan die om de overige tanden en kiezen klemt. De frameprothese daar in tegen rust vooral op een deel van de overige tanden en kiezen, zodat het slijmvlies redelijk ontzien wordt. De frameprothese heeft soms zichtbare ankertjes, maar zit in de meeste gevallen steviger dan een plaatprothese.

Het schoonhouden van deze protheses is erg belangrijk. Als u het niet regelmatig schoon maakt, blijven er voedselresten achter. Zowel op uw prothese, eronder, en tussen/op het tandvlees. Reinig uw gebit(je) daarom zorgvuldig na elke maaltijd, gebruik hiervoor een protheseborstel. Gebruik geen tandpasta, liever groene zeep.
Wij adviseren om uw (gedeeltelijke) prothese ’s nachts uit te doen.

Ons team is gespecialiseerd in protheses en kunstgebitten, maak ook kennis met onze tandartspraktijk in de regio Sliedrecht, Papendrecht, Hardinxveld, Gorinchem en Dordrecht of neem contact op.

Een vraag, afspraak maken of inschrijven als nieuwe patient?

Wij stellen prijs op een ontspannen sfeer die bijdraagt aan een meer plezierig bezoek aan de tandarts. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen