Behandelingen

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen Tandarts Sliedrecht

Een kroon is een metalen en/of porseleinen kapje dat om een afgeslepen tand of kies wordt geschoven. De kroon wordt gelijmd op het element. Er is een kroon nodig als de kies of tand niet meer te vullen is, doordat er teveel tandmateriaal is verdwenen door tandbederf. Ook kan het zijn dat door een ongeluk de tand of kies gebroken is.

Bij een kroon is het nodig om dit, net als de andere tanden en kiezen, goed te reinigen door middel van poetsen etc. Het is belangrijk om de rand van de kroon tandplak vrij te houden. Poetsen langs de rand en een stoker/rager tussen de tanden/kiezen is voldoende.

Een brug wordt gemaakt ter vervanging als er één of meerdere elementen ontbreken. Een brug bestaat daarom dus uit twee of meer kronen met daartussen een brugdeel.

De behandeling bestaat uit 2 of 3 afspraken. De eerste afspraak is gemiddeld een uur tot anderhalf uur, waarbij de voorbereidingen worden getroffen voor de kroon of brug. In deze afspraak krijgt u een noodvoorziening op de tand of kies en er worden afdrukken genomen voor het tandtechnisch laboratorium.

De tweede of derde afspraak is nodig om de noodvoorziening te verwijderen en de gemaakte kroon of brug te plaatsen via een lijmtechniek.

Ons team is gespecialiseerd in kronen en bruggen, maak ook kennis met onze tandartspraktijk in de regio Sliedrecht, Papendrecht, Hardinxveld, Gorinchem en Dordrecht of neem contact op.

Een vraag, afspraak maken of inschrijven als nieuwe patient?

Wij stellen prijs op een ontspannen sfeer die bijdraagt aan een meer plezierig bezoek aan de tandarts. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen